Skip links

Thuis in leren

Uitdaging op diverse vlakken

JdW-uren en Deltaproject
Onze leerlingen worden voortdurend uitgedaagd hun talenten maximaal te ontwikkelen. Tijdens de wekelijkse JdW-uren kun je je grenzen verleggen door bijvoorbeeld lessen te volgen in programmeren, techniek of fotografie. Ook het leren van Russisch of Chinees behoort tot de mogelijkheden. Als je nóg meer uitdaging nodig hebt, kun je in het Deltaproject een eigen onderzoek uitvoeren naar een zelf gekozen onderwerp. Je hebt ook de mogelijkheid om technieklessen te volgen in het Makerslab, zodat je je ook op het gebied van onderzoeken, ontwerpen en maken kunt ontwikkelen.

Cambridge Engels, Goethe Duits en DELF Frans
Engels is een belangrijke taal, bijvoorbeeld op universiteiten. Vanaf klas 1 kun je op het Johan de Witt kiezen voor Cambridge Engels. Hierbij krijg je extra lessen Engels en neem je deel aan internationale Cambridge-examens die je helpen om toegelaten te worden tot Engelstalige studies of op buitenlandse universiteiten. Maar ook de andere moderne vreemde talen spelen een grote rol: de programma’s Goethe Duits en DELF Frans tillen jouw talenkennis naar een hoger niveau!

Eigentijds leermiddelen
Onze school maakt gebruik van eigentijdse faciliteiten. Zo is ieder lokaal voorzien van een digitaal bord. Vanaf klas 1 wordt gewerkt met een eigen, door ouders gekochte of gehuurde laptop en zijn de leermiddelen deels digitaal. Wij noemen dit ‘blended learning’.

JdW blended learning

johan de witt gymnasium dordrecht groep 8 week op jdw

De week van Charlize

Een week op het JdW

johan de witt gymnasium dordrecht eerste schooldag

Naar de eerste klas

Uitleg over het eerste leerjaar

johan de witt gymnasium dordrecht groep 8 informatiegids

Informatiegids

Alles wat je wilt weten over het JdW