Skip links

FAQ

De veelgestelde vragen op een rijtje

HET SCHOOLGEBOUW

Waar staat de school?

Het Johan de Witt-gymnasium is een kleinschalige school gevestigd op het Oranjepark 11 in Dordrecht, opgericht in 1253. Daarmee is de school het oudste gymnasium van Nederland.

Het prachtige gebouw biedt een veilige en inspirerende omgeving, waarin je je snel thuis voelt. De docenten dagen je iedere dag uit met leuke, inspirerende lessen. De school beschikt over talrijke faciliteiten en leermiddelen, die dagelijks worden ingezet voor ons onderwijs. Meer informatie is te vinden in de schoolgids

Is er een bushalte, station en fietsenstalling?

Ja, het Oranjepark is goed bereikbaar met openbaar vervoer, met de trein, de waterbus en met de fiets. Hieronder een actuele lijst van de lijnen:

Bus: Met een halte vlak voor de deur een perfect openbaar vervoersmiddel. De volgende buslijnen komen bij ons voor de deur of op het station:
Lijn 3, 4, 5 en 14

Waterbus: Een uniek vervoersmiddel in de Drechtsteden is de waterbus. Met de waterbus kom je in het centrum van Dordrecht aan en is het met de fiets nog 5 minuutjes en lopend 10 minuutjes.
Je kunt de waterbus nemen vanuit de volgende plaatsen:
Alblasserdam
Dordrecht
Hendrik ido Ambacht
Kinderdijk
Krimpen a/d IJssel
Papendrecht
Rotterdam
Sliedrecht
Zwijndrecht

Fiets: Het Johan de Witt-gymnasium is prima bereikbaar met de fiets. Er zijn grote stukken met geasfalteerde en verlichte fietspaden. Eenmaal op het JdW hebben we ook een aparte fietsenstalling. Het grootste gedeelte van onze leerlingen komt met de fiets.

Auto: Centrum Dordrecht – mogelijkheid tot afzetten voor de deur. Parkeerplaatsen voor de deur.

FINANCIËN 

Wat zijn de vrijwillige ouderbijdragen?

Het Johan de Witt-gymnasium hanteert voor zaken als het huren van kluisjes of de aanschaf van een sportshirt een vrijwillige ouderbijdragen. Meer informatie over de vrijwillige ouderbijdragen kunt u vinden in onze schoolgids.