JDW-schaakteam succesvol

17 januari 2020 Het JDW-schaakteam met Dana, Louis, Christiaan en Joshua is tweede van Nederland geworden in de categorie VO onderbouw.

De schaakwereld is klein. Maar in Eindhoven was hij ook groot. Op de vierde verdieping speelden de grootmeesters hun ronde en drie verdiepingen lager was de beloftevolle toekomst op de 64 velden bezig. Gedreven bezig, mag ik wel zeggen. Natuurlijk zijn we tussendoor ook even in de commentaarzaal gaan kijken, waar een Amerikaanse grootmeester commentaar gaf op de partijen van de grote jongens en op dat commentaar op een geestige manier bevraagd werd door Tex de Wit (misschien kennen jullie hem van Zondag met Lubach). Bij de scholieren was zulk commentaar er niet, niet officieel althans. Alle begeleiders, veelal ouders van deelnemers, gaven volop commentaar, maar wel achter de lijntjes. Lijntje die streng bewaakt werden door de vier wedstrijdleiders. De jonge generatie schakers mocht niet gestoord worden door opdringerige kijkers en door geklik van fotocamera’s.

Dana behaalde nog een individueel succes door op het eerste bord 4 punten uit 5 partijen te scoren. IJzersterk optreden. Ook Louis, Christiaan en Joshua lieten zich niet zomaar van het bord meppen, integendeel. Na een slechte partij rechtten ze de rug en gingen voortvarend de nieuwe uitdaging aan. Louis speelde goede partijen, liet zich één keer enorm flessen, maar won toen toch nog. Hetzelfde overkwam Christiaan. In drie zetten gaf hij een partij volledig weg. Maar hij ging er nog eens goed voor zitten en won alsnog. Kijk, dat is niet alleen goed schaken, maar ook een goede houding. Joshua verloor een paar keer, maar ook hij nam kundig revanche. Complimenten voor de vechtlust! Het stedelijk gymnasium uit Leiden won in de categorie VO onderbouw. Ook in de categorie VO alle leerjaren overigens. Die school heeft hele sterke spelers die ook landelijk op hoog niveau actief zijn. Gaan we ooit wel weer eens een keer van winnen. Trouwens, tegen dat team hebben onze leerlingen gelijkgespeeld, en hun tweede team hebben onze spelers met 4-0 van het bord geveegd. Een grote toekomst lonkt voor het schaken op het JDW!

JDW-schaakteam succesvol
Terug