Leerlingen aan het woord

Even voorstellen:
Ik ben Saniya Wijnands en zit in klas 1C.
Ik woon in Dordrecht.
Mijn hobby’s zijn; waterpolo, piano, tekenen en lezen.

Ik ben naar de opendag van het Johan de Witt-gymnasium geweest en vond het super leuk. Na het volgen van de proeflessen voelde ik mij al direct thuis. Wat ik leuk vond was de manier waarop iets werd uitgelegd en de sfeer die binnen de school hing (hangt). De leraren zijn erg behulpzaam als je vragen hebt of als je iets niet begrijpt.

Mijn leukste ervaringen tot nu toe:
Het lustrum toen de school 765 jaar oud was geworden. We hebben, op een donderdagochtend een Vossenjacht in de stad gehad waarbij we gezellig in een groepje door de hele stad moesten opzoek naar vossen. Bij elke leraar/lerares moesten we een vraag beantwoorden. Door de Vossenjacht zijn we meer te weten gekomen over Johan de Witt zelf! In de avond hadden we een schoolfeest in het Energiehuis. Met een DJ van onze eigen Vossius (= feestcommissie) en drankjes (alcoholvrij).

In het begin moest ik wennen aan het zoeken naar de lokalen. Maar dat ging snel over. Binnen een week wist ik al waar ik moest zijn!

De vakken die we op school krijgen zijn erg interessant en leerzaam. Vooral de JdW-uren zijn interessant. Dan mag je voor een bepaalde periode zelf een vak kiezen zoals; Chinees, fotografie of programmeren.

Tip aan leerlingen die op het punt staan een keuze te maken:
Kies een school waar jij je lekker bij voelt! Waar jij je thuis voelt! Vertrouw op jezelf!

Tip voor volgend jaar:
Maak gebruik van je kluisje. Dat is namelijk heel handig. Dan loop je niet met al die zware boeken.