Naar de eerste klas

 Op het Johan de Witt-gymnasium hebben wij geen brugklas, omdat we maar één   niveau onderwijs aanbieden: het gymnasiale vwo. Je start bij ons dus in de eerste klas.

Het is een spannende stap van je basisschool met een eigen juf of meester naar de middelbare school waar je ieder uur een andere docent hebt. Wij begrijpen dat en helpen je bij deze overstap. Dit begint al voor de zomervakantie met een eerste kennismaking met je nieuwe klas en je mentor, maar ook na de zomervakantie zorgen wij voor een soepele overgang zodat jij je snel thuis voelt op het JdW.

 In de eerste week staat kennismaken centraal: kennismaken met je klas, met je mentor, met de vakken die je gaat volgen en natuurlijk met het gebouw. We leren je snel je weg vinden. In de eerste week gaan we op stap met alle nieuwe eerste klassers; je leert dan niet alleen je eigen klas kennen, maar ook de kinderen uit de andere eerste klassen.

 In de weken na de kennismaking blijven we je steunen: elke week heb je twee mentoruren waarin je alle vragen beantwoord krijgt over het schoolleven bij ons. Hoe laat begint de les? Wie is meneer Jansen? Waar is lokaal 202? Je mentor helpt je op weg. Daarnaast krijg je twee tutoren uit klas 5, die jouw klas begeleiden en aan wie je ook je vragen kunt stellen. Zo staat er altijd iemand voor je klaar.

 Tips voor in de zomervakantie!

 Kom goed voorbereid naar school met deze tips:

 Fiets tijdens de zomervakantie alvast een keer de route naar school of pak alvast de bus of trein, zodat je precies weet hoelang jouw weg naar school duurt.

  1. Begin op tijd met het verzamelen van de benodigde spullen.
  2. Je krijgt van ons een checklist tijdens de eerste kennismaking voor de vakantie.
  3. Rust lekker uit, zodat je fris kunt starten op het JdW.