Studium Generale

De stichting Studium Generale Johan de Witt-gymnasium is in 1993 opgericht. Studium Generale organiseert cursussen, lezingen, excursies en studiereizen naar het buitenland voor ouders en leerlingen van de school.

Zo wordt er jaarlijks een cursus Latijn voor ouders van leerlingen uit klas 1 georganiseerd en is er een cursus filosofie voor alle ouders. 

Meer informatie over Studium Generale: de heer W.J.C. Nieuwenhuis (nieuwelugt@planet.nl). 

Johan de Witt-lezing 2019

De bekende historicus en schrijver Luc Panhuysen is de spreker van de avond. Met zijn bijzondere kennis van de rol van de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden in de 17e eeuw zal hij zich uitlaten over de hedendaagse politieke cultuur in Nederland. Hij zal onder meer het polder-DNA van historische duiding voorzien aan de hand van de levens van Johan en Cornelis de Witt.

Deze lezing wordt u aangeboden door Stichting Studium Generale Johan de Witt en vindt plaats in het Johan de Witt-gymnasium aan het Oranjepark te Dordrecht op dinsdag 19 maart 2019, aanvang 20.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur).
De Stichting vraagt geen entreekosten, maar hoopt op een vrijwillige financiële bijdrage als tegemoetkoming in de door de Stichting voor deze lezing gemaakte kosten.

- Aanmeldformulier -