Studium Generale

Stichting Studium Generale Johan de Witt is een zelfstandige stichting, opgericht in 1993. De stichting organiseert voor de ouders/verzorgers van leerlingen, (oud-)leerlingen en anderen aan de school verbonden, diverse cursussen, lezingen en reizen met bestemmingen waarbij de klassieke oudheid centraal staat.

Cursussen
De cursus ‘Latijn’ is voor ouders/verzorgers van eersteklassers en de cursus ‘Oud-Grieks’ voor de ouders/verzorgers van tweedeklassers. Beide zijn bedoeld om enig gevoel te krijgen bij wat de leerlingen leren met deze vakken op school. Daarnaast wordt de laatste jaren de cursus Filosofie georganiseerd.

Lezingen
Loopt de stichting tegen een interessant onderwerp aan, dan organiseert zij graag hierover een lezing op school, zoals over ‘Romeinen in Velsen’ en ‘Interculturele communicatie. Sinds 2019 heeft de stichting de organisatie van de Johan de Witt-lezing overgenomen. Op 19 maart is voor de stichting de spits afgebeten door de bekende historicus en schrijver Luc Panhuysen.

Reizen
De jaarlijkse reizen van de stichting zijn om-en-om ‘studie’reizen van een week en stedentrips van een lang-weekend. Hierbij ligt steeds de nadruk op het bezoeken van plaatsen die een nauwe relatie hebben met de klassieke oudheid, onder leiding van deskundige gidsen. Sinds 2005 zijn bezocht: Rome, Athene, Istanbul en Troje, Sicilië en Cyprus. En dichter bij huis: Xanten, Trier, Gent, Luik en Tongeren, Maastricht en Heerlen, Mainz en Keulen.
Bij deze reizen wordt naast het culturele aspect ook de ontspanning zeker niet vergeten!

Kortom, deze stichting biedt een gevarieerd pakket van activiteiten aan. 
Dit programma staat niet vast. Wij staan open voor uw suggesties, om met u na te gaan of we daar voor een groep belangstellenden een interessant aanbod van kunnen maken.

Contact
Ouders/verzorgers worden per e-mail via de school van de activiteiten op de hoogte gesteld.
Wilt u meer informatie? Neem dan contact op met Stichting Studium Generale.