Wiskunde Kangoeroe wedstrijd

Geplaatst op: 23.05.17

Op donderdag 16 maart jl. hebben alle leerlingen uit de eerste en tweede klas meegedaan aan de kangoeroewedstrijd. De Wiskunde Kangoeroe, ook wel gewoon Kangoeroe of W4 Kangoeroe genoemd, is een reken- en wiskundewedstrijd voor basis- en middelbare scholen. Hij wordt jaarlijks georganiseerd in vele landen.

Van alle tweedeklassers scoorde Rob de Kiefte uit klas 2B het hoogst met 131 van de 150 te behalen punten. Door zijn prestatie is hij uitgenodigd om deel te nemen aan de Junior Wiskunde Olympiade die op zaterdag 30 september in Amsterdam zal worden gehouden. 

Van alle eersteklassers scoorde Kjeld Suurland het hoogste. Hij behaalde een geweldige score van 137 punten. In heel Nederland waren er nog 6 leerlingen die hoger scoorden, Kjeld heeft dus een schitterende 7e plaats behaald! Kjeld zal op 30 september ook het Johan de Witt gymnasium vertegenwoordigen.

Maandagmorgen werden tijdens de wiskundeles de prijzen uitgereikt. In klas 1D kwam Ludo Dekker de prijs uitreiken aan Kjeld. Ludo vertelde aan de klas dat hij al diverse malen heeft meegedaan aan de wiskunde Olympiade en hij hoopt dit jaar naar de finale te mogen in Rio de Janeiro. Voor Kjeld een mooi voorbeeld. Misschien hebben we weer een nieuwe Ludo ....

Op de foto Ludo Dekker en Kjeld Suurland

  

Ad van der Aa
de gelukkige docent van Kjeld