Links

  JdW.DeDecaan.net, de website over LOB (Loopbaan Oriëntatie & Begeleiding) en keuzebegeleiding voor leerlingen, ouders, docenten en mentoren van het Johan de Witt Gymnasium in Dordrecht. Op deze site zullen de decanen informatie verspreiden over de te maken profielkeuze in klas 3 en studiekeuze in klas 6. Kijk regelmatig op deze website voor het nieuws én welke activiteiten gedurende het schooljaar op school en elders worden georganiseerd.

 

  Het Nederlands Klassiek Verbond is er speciaal voor classici en dus ook voor leerlingen die klassieke talen doen op bijvoorbeeld ons gymnasium. Je merkt niet gek veel van het NKV, maar dit verbond looft jaarlijks een prijs uit (een boek) voor de beste vertaler op het eindexamen Latijn en het eindexamen Grieks. Daarnaast verzorgt het NKV al jaren de eindexamenlezing. Op de eindexamenlezing bespreekt een gerenommeerd spreker onderdelen van het eindexamen Latijn van dat jaar. Dit jaar was op 7 februari Anton van Hooff te gast die een boeiend verhaal vertelde over de Aeneis van Vergilius. Er waren weinig leerlingen en ook weinig seniorleden van het NKV, maar die hebben een interessant verhaal gehoord. Een reactie van een zesdeklasser: "Door de lezing van meneer van Hooff is de reden voor het schrijven van de Aeneis mij veel duidelijker geworden. Ook begrijp ik de achterliggende gedachten van een aantal stukken tekst nu beter. Het was al met al een erg leerzaam en motiverend uurtje." Of deze: "In eerste instantie ging ik naar de lezing omdat het over Vergilius en de Aeneis ging (het examenonderwerp), maar het was ook erg interessant. Het werd heel leuk verteld en ik denk zeker dat ik er wel iets mee kan voor het examen, de belangrijkste hoofdlijnen werden namelijk goed uitgediept."

 

  Iddink Boekenfonds is gespecialiseerd in het maken van individuele boekenpakketten voor leerlingen in het voortgezet onderwijs. Iddink biedt de mogelijkheid om boeken te huren en koopt gekochte boeken (onder bepaalde voorwaarden) terug. Op deze website vind u een overzicht van de meest gestelde vragen en de volledige informatie per onderwerp.

 

  Bureau leerplicht (RBL+ (Regionaal Bureau Leerplicht)), verzorgt de uitvoering van de Leerplicht wet en de wettelijke uitvoering van de Regionale Meld- en Coördinatiefunctie. Bij melding van ongeoorloofd schoolverzuim of bij dreigend voortijdig schoolverlaten komt RBL+ in actie.....